Nok en nydelig yogauke er over! Og denne uka tok vinteren også såvidt tak her nord. Mange ankom litt heseblesende til yogatimene (inkludert yogalæreren); med skuldrene ørlite opptrukne etter krypkjøring på sommerdekk langs glatte veier.

Det ble en fin påminnelse for ukens tema i YogaRommet; kraften til å forandre den verdenen som er på innsida. En av de største oppdagelsene jeg har gjort gjennom yogaen er evnen til å snu om på min indre opplevelse.

Et godt eksempel er bilturer langs glatte vinterveier; jeg har et VALG om hvordan min opplevelse av turen skal være. Forandringen kan gjøres utrolig enkelt:

Et dypt innpust, et langt utpust. Å kjenne at jeg slipper i hoftene, å løsne innerst inni skulderaksen. Å sende et forsiktig smil ned til hjertet som slår.

Veien er akkurat like glatt – verden på utsiden er uforandret. Men jeg har snudd om på min verden. Og kanskje kjenner jeg meg litt roligere, litt gladere, litt mer tilstede.

Yogamatta er en fantastisk treningsarena for å aktivt oppsøke disse glatte, ubehagelige veiene. Vi tar kroppen inn i tidvis utfordrende og intense stillinger, og øver oss på å forbli rolig, sentrert, tilstede.

Vi blir bedre sjåfører – både langs glatte veier og i eget liv.

Man kan jo ikke annet enn å rope HURRA for det?

God helg og GOD tur langs veiene!

🙂 Marit

.…og for all del: legg om til vinterdekk! Yoga i form av dype innpust og lave skuldre kan i lengden ikke kompensere for gode vintersko til bilen… 😉