Stormen slo inn over kysten sist mandag – hustak og fotballmål føyk, folk satt værfast på gal side av brua. På den lokale nettavisen opplyste de om at alle måtte “huske å bardunere fast løse gjenstander på eiendommen”.
Jeg tenker at vi av og til glemmer at vi selv er slike “løse gjenstander”, og trenger å bardunere oss fast når hverdagsstormene kommer.

Det har skjedd mye med språket vårt de siste årene, ord som før var diffuse og forbehold spesielt innvidde er nå blitt del av dagligtalen Ett eksempel er jording.

Og jording er nøkkelen til suksess – både på matta og i livet. Det er som å plugge inn stikkontakten og la kroppen lades. Alt fungerer mye bedre med kontakten plugget inn! (..Kanskje har du erfart dette med elektriske apparater også..?).

Vi tilbringer mye av livet vårt i hodene våre. Jording handler om å flytte oppmerksomheten ned i kroppen, kjenne på hvordan det er å leve livet derfra. Yoga er en fin måte å øve opp bedre bakkekontakt.

Utforsk jordinga di på en enkel måte:

– Stå med parallelle føtter, hoftebreddes avstand.
– Bøy litt i knærne, og kjenn 3 punkter under fotsålene dine: senter av hælen, stortåballen og lilletåballen (ikke putene under selve tærne).
– Løft tærne dine!
– Trykk ned gjennom de 3 punktene, fremdeles med bøyde knær. Kjenn om du kan ha “lik ladning” under begge fotsålene.
Skyv fra, og langsomt rett ut knærne.
– Sett tærne ned.
– Pust inn, kjenn på bakkekontakten.

GJenta gjerne flere ganger, og bruk teknikken når du kjenner at hodet “går avgårde med deg”. Jording skaper ro – og gjenoppretter summetone ned i kroppen.

God utforskning! 🙂